Tekst preuzet sa vino.rs i vinoifino.rs

 Draganić je jedna od najneobičnijih malih srpskih vinarija koja u svom podrumu pravi i vino od slavne italijanske sorte sanđoveze. Kvalitet vina i pakovanja Miracolo Sangiovese obradovaće svakog domaćina, pri čemu vino može biti aperitivno ili uz brojna jela savršen par.

Miracolo Sangiovese 2019

Pravo čudo, kako mu i ime kaže, odnosno čista egzotika na vinskoj sceni Srbije, budući da je ovo jedini sanđoveze iz domaćih vinograda. Vinarija Draganić je veoma mlada, a njeni vinogradi podignuti na crvenoj zemlji bogatoj kamenom prostiru se na potesu Karaula iznad Lipovca. Njihov sanđoveze obradovaće podjednako i ljubitelje Toskane, kao i one zaljubljene u Šumadiju. Tu je tipična, britka svežina, ali ukomponovana u zrelost tople berbe kakva je bila 2019. Tu je intenzivan karakter zrelog voća i crne čokolade, malo zemljanih aroma, kao i zavodljve vanilinske note drveta. Tanini okrugli i zreli, u završnici voće i slatki duvan. Zaista, Miracolo! 90/100

Miracolo Superiore Sangiovese 2019, Draganić

Ovo je totalni raritet, ne samo kao sorta sanđoveze u Srbiji, već i na policama jer je vino uglavnom rasprodato i nedostupno. Samim tim raste iz dana u dan interesovanje za berbu 2021 koja će uskoro u prodaju. Puno, taninski izraženo i vrlo kompleksno vino voćnih i vanilastih aroma sa reminescencijama Toskane, spakovano je u moćnu bocu iza luksuzne modre etikete. Odležalo je 24 meseca u vrhunskom Radu bariku, a tek dodir merloa i godinu dana odležavanja manje, razlikuje Miracolo Sangiovese od ove perjanice kuće u blistavoj novoj vinariji Draganić u Lipovcu.

Vinarija Draganić DOO
Lipovac, Solunskih Ratnika 89D, 34310 Topola

T: +381 66 305 342
T: +381 63 205 342
E: sd@vinarijadraganic.rs